Varför vinterdäck är det bästa valet för svårt vinterväder

dubbdack
 
Vinterdäck är det bästa valet för hårt vinterväder eftersom dessa däck faktiskt är tillverkade speciellt för vintersäsongen. Oavsett om du väljer dubbdäck eller dubbfria däck så kommer vinterdäck med "Three Peak Mountain Snowflake" -emblemet som anger att däcken uppfyller de nödvändiga prestandakriterierna för snötestning och därmed betraktas som svår snötjänst. Detta innebär att dessa däck är tillverkade speciellt för att hantera hårt vinterväder och genomgår kraftig snötestning för att se till att de upprätthåller dragkraften på snöiga, hala vägar i låga och under frysningstemperaturer.

 

Om vintrarna där du bor är svåra är dedikerade vinterdäck det rätta valet. Anledningen till detta är att ingenting klarar bättre på snö och is än dedikerade vinterdäck. Deras speciella gummiblandning och slitbanemönster är speciellt gjorda för att hantera de tuffaste vintrarna. Eftersom vinterdäck är tillverkade endast för vintersäsongen behöver de inte äventyra de andra säsongerna. Detta gör vintern till de bästa däcken för vintervägarna. Det råder ingen tvekan om att dedikerade vinterdäck både dubbade vinterdäck och dubbfria vinterdäck ger den ultimata prestanda under svåra vinterförhållanden, men hur vet du när du ska byta till vinterdäck?

 

De allmänna indikationerna för vinterdäck är när temperaturen sjunker nära frysning. Med dubbdäck blir detta mer komplicerat eftersom varje stat i USA har olika lagar för deras användning. Det finns vissa stater som tillåter användning redan i september medan andra inte alls. Det finns också vissa stater som endast tillåter gummidubbar medan andra tillåter både metall- och gummidubbar. Vinterdäck kommer att förbättra dragkraft, bromsning och hantering, med dagens vinterdäck som inte är utformade för att fungera bara i snöiga förhållanden, utan också fungera bättre på kall, torr asfalt. Den stora nackdelen med vinterdäck är dock behovet av att byta däck när vintersäsongen är över. Detta beror på att vinterdäcken inte är avsedda att användas under andra säsonger men på vintern och i vissa stater är det till och med olagligt, särskilt för dubbdäck.

 

När du väljer vinterdäck måste du ta hänsyn till dina körbehov. Kör du på isiga eller snöiga vägar? Kör du tidigt på morgonen eller sent på natten? Behåller du samma hastighet oavsett temperatur? Om området där du bor har milda vintrar, kanske alla väderdäck är tillräckliga. Vinterdäck är det ultimata valet för svåra vinterförhållanden och ger den ultimata prestanda på både snö och is, nageldäck, ännu mer. I vissa områden i USA är det säkraste valet att utrusta din bil med dedikerade vinterdäck för vintersäsongen. När du ska sätta på dem beror på var du bor i USA. Kontrollera dina lokala lagar innan du byter till vinterdäck, särskilt piggdäck eftersom de inte är tillåtna i alla stater.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0