Underhåll för säkerhet

billiga dack
 
Säker körning är smart, men att köra en osäker bil innebär många farliga problem. Även om rutinoljebyten och däckrotationer är bra, kräver vissa områden i ditt fordon underhåll för att förhindra vinterproblem. Innan vintern börjar överväg följande underhållstips:

Bromsar - Som nämnts tidigare, kommer ditt fordon kräva längre stoppsträcka vid körning på halt väglag. För att säkerställa att ditt bromssystem är redo kontrollera bromsvätskenivån. Lägre nivåer kan vara ett tecken på slitna kuddar eller rotorer. Om du hör ett gnisslande och gnällande ljud när du bromsar, är du troligen i behov av nya kuddar eller rotorer. Utan bromsreparation eller utbyte kommer bilens bromssystem få problem och eventuellt bryta ihop.

Däck - Utan god slitbana kommer ditt billiga däck inte kunna greppa vägen på ett säkert sätt. Naturligtvis kan en dålig slitbanan leda till att du förlorar fullständig kontroll över ditt fordon vid halt väglag. För att förhindra att dessa farliga, livshotande, olyckor kontrollera däckets slitbana med hjälp av myntmetoden.
 

Placera ett mynt mellan slitbanan på dina däck. Var noga med att ha kungens huvud vänt ner i slitbanan. Om en del av huvudet är täckt, har du godkänd slitbanan. Om inte, måste du byta dina däck innan du vågar dig ut på torra, våta eller isiga vägar.

Äga och driva ett fordon kan vara en utmaning under normala vägförhållanden. Men när nederbörden börjar ansamlas i vinter är försiktighet nödvändig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0