Hur man väljer vinterdäck med låg bränsleförbrukning

vinterdack
 
När du väljer
vinterdäck är det bra att välja däck som har låg bränsleförbrukning eftersom det både sparar pengar och det är ett mer miljömässigt val eftersom CO2-utsläppet är lägre. Så det finns absolut ingen anledning att välja ett däck som inte har låg bränsleförbrukning så länge alla andra viktiga egenskaper är där och de har bra prestanda och god säkerhetsprestanda.
 

Däckens rullmotstånd är associerat med däckens rullmotstånd. Rullmotstånd är kraften som du måste övervinna för att flytta däcken framåt. Hög rullmotstånd innebär att du måste använda mer bränsle för att föra fordonet framåt. Du kommer också att ha mer värmeuppbyggnad som orsakar högre däckslitage, så du måste både spendera mer pengar på bränsle, ha högre koldioxidutsläpp och du måste byta däck oftare, vilket är högre kostnader och orsakar mer avfall. Det är viktigt att inse att även lågt däcktryck orsakar högre rullmotstånd och kommer att orsaka samma problem som att välja däck med högt rullmotstånd.

 

Däckets bränsleförbrukning finns på EU: s däckmärkning. Du kan enkelt använda det för att jämföra mellan olika däck, vilket är vad EU: s däckmärkning syftade till. Det är inte lätt för personer med lite kunskap om däck att välja de bästa däcken. EU: s däckmärkning ger dig tre urvalsfaktorer som du kan jämföra mellan däck. Etiketten inkluderar bränsleförbrukning, däckbrus och vått grepp. Dessa är dock inte optimerade för vinterdäck eftersom de är mer riktade för sommardäck; så vått grepp mäts vid plustemperaturer och kanske inte är perfekt indikation på hur däck kommer att prestera under vinterförhållanden. Även bränsleförbrukningen kan vara lite av, eftersom den inte mäts för de temperaturer där du skulle använda vinterdäcken.

 

Premiumdäck tenderar alltid att ha lägre rullmotstånd och tenderar att hålla längre än däck som inte är premium och därför av lägre kvalitet. Förutom att de kostar dig mer att använda, tenderar de också att vara mindre säkra, varför valet kan vara direkt farligt. Så se till att du väljer däck som är säkra under de omständigheter där du tänker använda dem. De högre kostnaderna när du köper dem tenderar att återhämta sig under däckets livslängd och med tanke på att de är säkrare och faktiskt kan hålla dig borta från olyckor.

 

För vinterdäck har du också dubbfria och dubbdäck, så du bör välja de som har det bästa greppet och greppet på den huvudyta som du främst kör på. Använd de viktigaste däcktesterna som utförs av stora biltidningar och bilorganisationer för att bedöma prestandan för de däck du överväger. Se bara till att du inte bara tittar på helhetsbedömningen utan också gräva in och se hur de faktiskt presterar på det test som är mest relevant för dig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0