Holistisk service på din bil

konditionstest
 
Om din vanliga verkstad även kan hantera bilservice, bilbesiktning och däckservice, så har du den optimala kombinationen av tjänster som en verkstad kan erbjuda och du kan klara dig med att bara ha en verkstad som kan ge dig service för allt som behöver göras på din bil. Att ha en verkstad som klarar allt underlättar situationen för dig och borde ge dig en högre servicenivå då du kan bygga upp en bättre kundrelation med dem. De kan också ge din bil en mer övergripande service då de kan åtgärda alla bilens problem på samma gång. De kan också bättre åtgärda alla problem som kan finnas, t.ex. hjulinställning på grund av ojämnt däckslitage samt byta stötdämpare.

 

Bilservice, däckservice samt bromsservice är de vanligaste typerna av underhåll som en bil behöver på en verkstad. Bilservicen är dikterad av bilens servicemanual, medans däck och bromsservice beror mer på när behovet uppstår. Det är viktigt att följa servicemanualen, så att bilen håller längre och att de viktigaste delarna kontrolleras. Det är både viktigt från säkerhetsynpunkt samt det påverkar också andrahandsvärdet på din bil, eftersom folk som köper begagnade bilar nästan alltid kollar om servicemanualen har följts.

Det kan också vara värt att göra ett konditionstest på bilen innan bilbesiktning, för att se om den kommer passera. Då kan du ha mer tid till att åtgärda problem innan du gör den officiella besiktningen. De kontrollerar dina däck, stötdämpare, bromsar samt de nödvändiga vätskorna och lamporna, så att du kan köra säkert. Detta bör också göras innan bilen säljs eller om du ska ge dig ut på en längre bilresa, där det kan spara en massa pengar och minska risken för att bilen havererar längs resan, samt att det ökar din säkerhet. Glöm inte att se till att du har rätt försäkring för resan samt att du är medveten om att dubbdäck inte är tillåtna i alla länder.

Det är alltid viktigt för din bils säkerhet att dina däck är i bra skick och att de har tillräckligt med mönsterdjup. När mönsterdjupet minskar blir bilen osäkrare att köra. Bromssträckan förlängs, risken för vattenplaning ökar och ditt grepp försämras. Det är viktigt att både dina sommar och vinterdäck är av bra kvalitet och i bra skick Vad gällerdäck brukstid, så är viktigt att ta väl hand om dem, så att du kan förlänga brukstiden. Detta kan göras genom att alltid se till att ha rätt lufttryck, köra lugnt och försiktigt, rotera däcken och se till att hjulinställningen och balansen är korrekt. Lågt däcktryck påverkar också bränsleförbrukningen, så om du kör med för lågt däcktryck så drar din bil mer bensin än den borde. Det kan bli dyrt i längden. Kombinera detta med att dina däck också slits snabbare, så kan det bli märkbart ekonomiskt sett att ha för lite luft i däcken, vilket gör att du bör kontrollera däcktrycket regelbundet när du besöker bensinmacken för att tanka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0