Alla däck ska väljas utifrån ditt fordon och prestanda

dack
 
 
Med korrekt däckval måste du se till att de valda däcken matchar fordonet och den dimension som behövs för fordonet. Det är viktigt att du väljer däck som är bra för ditt fordon, men också att de kommer att matcha den prestanda du letar efter. Prestandan inkluderar ditt körbeteende samt vilka säkerhetskrav du har. Om du har en SUV måste du skaffa SUV vinterdäck. Om du köper en elektrisk eller hybrid måste du se till att du får däck som kan hantera den högre vikten och att de är mer slitstarka än normala däck.
 

Däckmarkeringarna på däckets sida kommer att specificera däckets dimensioner (W / H) och fälgstorleken. SUV-däck tenderar att ha breda däck för att bättre fördela lasten och större fälgar. Om du letar efter ett 225/65/17 vinterdäck, det är dimensionen på ett SUV vinterdäck, så om du har dimensioner fel kan du hamna med fel däck. Du behöver lämpliga vinterdäck för dina SUV: er och du måste se till att däcken har rätt dimensioner och har rätt hastighet och belastningsgrad för din SUV. Ett annat tig att märka är att inte alla däck är optimerade för el- och hybridbilar. Om du äger en hybrid- eller elfordon måste du kontrollera om däcken är rekommenderade eller avsedda för detta.

 

Med däck kommer också korrekt underhåll av dem. Regelbundet underhåll behövs alltid för artiklar som du vill hålla och behålla dess egenskaper. Med däck betyder detta en regelbunden kontroll av däckens skick för att se om de är fria från skär eller sprickor. Det är viktigt att kontrollera sidoväggarna som ofta skadas av att träffa kantstenar eller grythål. Du måste också kontrollera däckens slitdjup för att se om däcken är slitna eller om de fortfarande kan användas. Om mönsterdjupet är under 4 mm måste du få en ny uppsättning däck. En del av underhållet inkluderar rotation av däcken så att slitaget blir jämnt mellan däcken. När skillnaden är större än 2 mm är det dags att byta framdel och läs- däck. Detta förlänger dina däcks livslängd och kommer att säkerställa att du kan byta ut alla fyra däck samtidigt, vilket är bättre för körprestanda, eftersom du har samma grepp på alla fyra däck. Då måste du regelbundet kontrollera däcktrycket för att se till att du har tillräckligt däcktryck. Lågt däcktryck kan skada däckens sidoväggar och skapa uppvärmningsuppbyggnad i däcket som kan öka slitaget på det. Fordonet förbrukar också mer bränsle om däcktrycket är lågt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0