Isiga vinterförhållanden kan kräva dubbdäck

billiga däck
 
Vintern i Norden karakteriseras av flera månader av vinterväder och mörker. Vintervädret inkluderar låga temperaturer och oftast en kombination av snö och is. Det kan också finnas en del dagar med slask, som kan ställa till med problem i trafiken. Under vintern så måste du se till att dina vinterdäck är av högsta kvalitet Om du kör i områden som har mycket isiga vinterförhållanden, så kan det vara bättre att ha dubbdäck än friktionsdäck då dubbdäck har bättre prestandan på is, då deras metalldubbar kan gräva in i isen och skapa bra grepp.
 

När det gäller dubbdäck så är nog Nokian Hakkapeliitta 8 det bästa alternativet. De är det mest framgångsrika dubbdäcket på vintermarknaden här i Norden. De är officiellt godkända för vinterbruk, så de har testats och passerat de vinterkrav som ställs på dessa däck. De har exceptionellt bra vinterväghållning på alla vinterunderlag och snabb styrrespons. De har också vunnit en hel del däcktester, som bäst i test.

 

Nokian Hakkapeliitta 8 har överlägset grepp på is och med dess mjuka dubbkontakt på grund av dess eco-dubbteknik kombinerat med revolutionerande dubbplacering.  Detta ger överlägset grepp och mjuk dubbkontakt på alla underlag. De har exceptionellt fäste på is och snö samt det låga rullmotståndet gör att du kan spara en hel del pengar under dess livslängd jämfört med billiga däck på grund av dess lägre bränsleförbrukning. De har också lägre ljudnivå jämfört med liknande dubbdäck på grund av den mjuka dubbkontakten detta ger på hårda underlag.

 

När du kör mycket i områden som har mycket is, så ger dubbdäck det bäste greppet. Friktionsdäck är lika bra som dubbdäck när du kör i områden med mycket snö. Friktionsdäck har färre restriktioner, då det inte finns datum som kontrollerar när du kan sätta på friktionsdäck eller när du måste ta bort dem. De kan också användas i alla länder, vilket gör det mer flexibla än dubbdäck för dem som reser eller vill kunna sätta på sina vinterdäck tidigt. Oavsett vilka vinterdäck du köper så ska du para dem med sommardäck för sommarsäsongen. Så valet vilka däck som passar dig och din bil bäst är upp till var och en, men om du vill ha det absolut bästa greppet på is, så är dubbdäck det bästa valet och Nokian Hakkapeliitta 8 det bästa däckvalet.

 

Nokian Tyres gör överlägset bäst vinterdäck då de har lång tradition av att tillverka vinterdäck. , Det var Nokian Tyres som uppfann vinterdäcken 1936, då de första Hakkapeliitta däcken introducerades först för lastbilar och sedan för personbilar. De har sedan dess kunnat driva utvecklingen av vinterdäck med deras olika, där däcken kan testas under de tuffaste omständigheter. Det är inte bara inom dubbdäck som Nokian Tyres har investerat, de har också varit drivande kraft för att utveckla dubbfria däck med lika bra egenskaper på snö och is som dubbdäck. Så det viktigaste är att välja däck av hög kvalitet och sedan se om du behöver dubbade eller dubbfria däck.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0