Bilservice bör göras i tid och på en godkänd verkstad

bilservice
 
Din bil behöver kontinuerlig service för att kunna fungera optimalt. Varje bil har en servicehandbok som visar när servicen ska utföras och vad som ska kontrolleras och bytas vid varje tillfälle. Dessa tillfällen ska respekteras då de kommer utifrån beräkningar på vissa detaljers livslängd. Så om du försummar att serva bilen så kan bilens delar gå sönder, vilket kan orsaka större och dyrare skador eller problem. Du måste också se till att bilverkstaden är godkänd så att de använder rätt reservdelar samt att de ursprungliga garantierna fortsätter att gälla.

 

Det bästa är om din vanliga verkstad är godkänd för ditt bilmärke, samt att de utöver att göra vanlig bilservice också kan göra konditionstest och däckservice på din bil. Det sparar dig en massa problem med att behöva åka till olika ställen för att få olika saker åtgärdade. Du kan enklare bygga en bra relation med personerna på verkstaden så att du får bättre service. Om verkstaden tillhör en större kedja, så tenderar de att ha bättre kvalificerade arbetare och billigare inköp på reservdelar, vilket gynnar dess kunder.

 

Bilservice som sagt utförs regelbundet enligt de kilometer tal som du har på mätaren. Det är inte kritiskt att du gör det på exakt kilometertal, men när du börjar närma dig det kilometertal där du bör utföra service, så är det dags att beställa tid hos din verkstad för service. De flesta bilarna nuförtiden varnar när det börjar bli dags för service, så att du inte missar dina viktiga servicetillfällen. Så när bilen varnar så är det dags att boka tid hos din verkstad.

 

Däckservice involverar däckbyte mellan sommar och vinterdäck, byte av ventiler, balansering av däck och rotation av däck. Det inkluderar också reparation av punkteringar av däck och däckbyte vid punkteringar. Däckverkstäder utför detta, samt de större verkstäderna erbjuder detta tillsammans med däckförvaring i deras däckhotell.

 

Vissa verkstäder kan också utföra konditionstest där bilens viktigaste funktioner gås igenom för att försäkra dig om att bilen är i gott skick. De går igenom viktiga funktioner som bilens bromsar, däck, stötdämpare och kollar alla vätskor och lampor. Detta är ett enkelt och bekvämt sätt att veta att bilen är i bra skick. Konditionstest ör ett bra sätt att få bilen kontrollerad om du känner att bilen inte uppför sig 100 % eller om du ska åka iväg på en längre bilsemester. Det är ett mycket bra komplement till vanlig bilservice för att se till att din bil är bra underhållen under året. Det ökar också chansen att hitta problem med bilen tidigt innan problemen växer och blir mer kostsamma.

 

Så se till att serva din bil i tid och att verkstaden är godkänd av din bils återförsäljare. Använd dig av konditionsservice för att kontrollera din bils skick innan viktiga tillfällen och mellan den vanliga bilservicen för att se om du behöver ytterligare reparationer på bilen för att återställa bilen till bra skick så att du kan köra säkert.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0